FaceBook-Logo
twitter-logo
youtube logo
blogger

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική

Άρθρα

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΞΥΝΗΣ: «Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, μας κρατά στην κορυφή»

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ «Ηγείται & Πρωτοπορεί» στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα. Ποια είναι η φιλοσοφία που σας ανέδειξε και σας διατηρεί στην κορυφή της εκπαιδευτικής «πυραμίδας»;

«Από το 1957, βασική φιλοσοφία και κεντρική αρχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ είναι η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη νέων, ικανών επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα στην αγορά εργασίας και να ανελίσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.

Περίτρανη και ζωντανή απόδειξη της επιτυχούς εφαρμογής της φιλοσοφίας μας είναι οι περισσότεροι από 255.000 επιτυχημένοι απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σημαντικές επιτυχίες και υψηλές διακρίσεις».

Η παρουσία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στην Ελλάδα «μετρά» περισσότερα από 59 χρόνια, με εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτους. Ποια είναι τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα –τόσο ως ΙΕΚ ΞΥΝΗ όσο και ως Mediterranean College- έναντι των άλλων ιδιωτικών ΙΕΚ και κολεγίων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας;

«Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ επιτυγχάνει υψηλή Ποιότητα Εκπαίδευσης, μέσα από 2 βασικούς άξονες: τους άρτια καταρτισμένους καθηγητές μας, οι οποίοι είναι και επιτυχημένοι επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, και τις υψηλού επιπέδου υλικοτεχνικές υποδομές με τα σύγχρονα εργαστήρια.

Εξάλλου, μείζον ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι οι συνεργασίες μας με ξένα εκπαιδευτικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού, με διεθνείς, διακεκριμένους φορείς πιστοποίησης, αλλά και με τις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς, στις οποίες διοχετεύουμε τους αποφοίτους μας. Παράλληλα, στους σπουδαστές μας δίδεται η ευκαιρία πρακτικής άσκησης πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, και σε πολλές περιπτώσεις με αμοιβή»!

Δεδομένης της ανεργίας που πλήττει σοβαρά τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας, ποιες είναι οι δράσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, που διευκολύνουν την είσοδο των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας;

«Το "καυτό" ζήτημα της ανεργίας αποτελεί πρωτεύον θέμα, το οποίο και αντιμετωπίζουμε από ιδρύσεως του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εξασφαλίζοντας συστηματική διασύνδεση των αποφοίτων μας με την αγορά εργασίας, ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή εποχή. Αυτό το επιτυγχάνουμε καταρχήν, με την υποστήριξη του ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ (Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων και Σπουδαστών του ομίλου ΞΥΝΗ), το οποίο είναι από τα πιο αποτελεσματικά και σύγχρονα γραφεία εύρεσης εργασίας στη χώρα μας. Οι σπουδαστές και οι απόφοιτοί μας έρχονται σε επαφή με υποψήφιους μελλοντικούς εργοδότες τους, στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και όπου συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς εργασίας, αλλά και εκπαιδεύονται σε τεχνικές σύνταξης του σωστού βιογραφικού και της αρμόζουσας body language, ώστε να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για τις συνεντεύξεις εργασίας.

Επιπλέον, στο site thejobcenter.gr, όλοι οι σπουδαστές και απόφοιτοί μας έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν το βιογραφικό τους και οι συνεργαζόμενες –με τον Όμιλο ΞΥΝΗ εταιρείες- να αναρτούν αγγελίες για θέσεις εργασίας».

Στα 59 χρόνια δυναμικής παρουσίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, έχετε πραγματοποιήσει ένα αξιόλογο έργο Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το κομμάτι στο σύνολο της εκπαιδευτικής σας δραστηριότητας;

«Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, από την ίδρυσή του έως σήμερα, είναι ευαισθητοποιημένος και ενεργός σε θέματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Είναι ο μοναδικός ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας στην Ελλάδα που θέσπισε και εφάρμοσε πρώτος πρόγραμμα υποτροφιών για ειδικές ομάδες πολιτών, ανακουφίζοντας τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, αλλά και επιβραβεύοντας σπουδαστές με εξαιρετικές επιδόσεις.

Αποκορύφωμα των υποτροφιών που παρέχουμε αυτήν την περίοδο, είναι οι 91 πλήρεις υποτροφίες σπουδών που προσφέραμε το φετινό Σεπτέμβριο στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, με στόχο, φυσικά, την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων στην εκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας. Οι εν λόγω υποτροφίες χορηγήθηκαν σύμφωνα με τα κοινωνικά κριτήρια που έθεσαν οι Περιφέρειες.

Εξάλλου, μία ακόμα πρόσφατη πρωτοβουλία μας σε αυτό το πλαίσιο, ήταν οι υποτροφίες που δώσαμε σε μεγάλους Έλληνες Ολυμπιονίκες μας για σπουδές στο Mediterranean College. Άλλωστε για να παραφράσω μια προσωπική μου πεποίθηση: "Η εκπαίδευση, εκτός από αρετή και τόλμη, θέλει και κοινωνική ευαισθησία"».

Bookmark This

Powered by CoalaWeb